Alışveriş sepetinizde hiç ürün bulunmamaktadır.
Ara
Filtreler

Balığın Faydaları Nelerdir?

Balık, yeterli ve dengeli beslenmenin bir parçası olarak mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Balığın faydaları nelerdir? diye sorduğumuzda karşımıza birçok cevap çıkmaktadır. Omega-3 yağ asitleri, D vitamini ve selenyum içermesi, protein açısından zengin ve doymuş yağ içeriğinin düşük olması balık ve deniz ürünlerini çok daha değerli hale getirmektedir.

 

  •      Hamilelerin de balık tüketimine dikkat etmesi gerekiyor. Yüksek miktarda cıva alımı bebekteki beyin gelişimini olumsuz etkileyebiliyor ama omega-3'ün de yetersiz tüketimi bebek için oldukça tehlikeli olabiliyor.
  •      12 bin hamile kadında yapılan bir çalışmada haftada iki defadan az balık tüketen annelerin çocuklarındaki zeka, davranış ve gelişim test skorlarının haftada en az iki gün balık tüketen annelerin çocuklarına oranla daha düşük düzeyde olduğu gözlemlenmiştir.
  •      ALS hastalığında bağışıklığı güçlendirecek besinlerin tüketilmesi ve gün içinde yeterli besin alınması sağlanmalıdır.Vücut direncinizi artırmak için, haftada 2 defa omega-3'ten zengin, sağlıklı protein kaynağı balık tüketmelisiniz.
  •      Güzel bir cilde ve sırma gibi saçlara sahip olmak istiyorsanız, balık yemelisiniz Balık; içerdiği değerli protein, vitamin ve mineraller sayesinde cildinizin rengini düzenler ve saçlarınızı canlandırır.
  •      Balığın faydaları nelerdir? sorusunun cevabı bu kadarla sınırlı değil.
  •      Yoğun iş ortamı ve günlük hayatın koşuşturmacasında sorunlar üst üste gelebiliyor. Yapılan çalışmalar, omega-3 yağ asitlerinin depresyona karşı korunmada büyük fayda sağladığını ortaya koyuyor.
  •      Japonya'da yapılan bilimsel çalışmalarda, palamutun içerisinde yer alan bir protein yapısının yüksek tansiyonu düşürdüğü belirlendi.
  •      Omega-3 retina, beyin ve sperm hücrelerinin tam olarak çalışmalarını sağlar. İyi kolesterolü (HDL) arttırır. Yetersizliğinde; görme bozuklukları, depresyon; konsantrasyon, dikkat ve davranış bozukluklarına neden olabiliyor.
  •      Birçok araştırma, çok balık yiyenlerin kalp krizi riskinin yarı yarıya azaldığını göstermiştir. Enfarktüs geçirdikten sonra, balık yemeye başlayan erkeklerdeki ölüm oranı ise yüzde 29 azalıyor. Haftada 2 kez balık kalbinizi korur.
  •      8- 12 ay boyunca tüketilebilen karidesin faydaları say say bitmiyor. Kanserden, kemiklere dişlere, beyin fonksiyonlarından, kan yapımına kadar faydalı olduğu birçok konu var.
  •      Balığın faydaları nelerdir? diye sorduğumuzda karşımıza çok fazla cevap çıkmaktadır.

 

Yorum yazınız