Sardalya balığı Mayıs ayı itibari ile İstanbul Boğazını geçerek Marmara Denizine doğru hareket etmektedirler. Sardalya balığı her ne kadar üreme döneminde Karadeniz’de bulunsada o bölgede avlanmamaktadırlar. Havalar soğudukça genellikle Çanakkale Boğazını geçerek daha sıcak denizlere doğru hareket etmektedirler. Sardalya avlamak için sardalya ağı kullanılmaktadır. Bu ağa balıkçılar arasında ateş ağı da denmektedir.
Sardalyalar deniz diplerinde bulunmazlar genellikle deniz yüzeylerinde bulunmaktadırlar. Ülkemizde en çok Dalyan bölgesinde avlanırlar. Bu nedenle bölgedeki balıkçıların teknelerine sardalya teknesi de denilmektedir. Sardalya balığının av mevsimi Haziran ayının ortalarında başlamaktadır.. Çünkü Sardalyalar Haziran ayı itibari ile yağlanmaya başlamaktadırlar. Ağustos ayı sonuna kadarda avlanma mevsimleri devam etmektedir.
Sardalya Ağı Yapısı
Sardalya avlamak için kullanılan sardalya ağı fanyalı uzatma ağlarının bir türüdür. Fanyalı ağların en büyük özelliği iki ya da üç katmandan oluşmasıdır. Ayrıca fanyalı ağların katlarından biri diğerlerinden daha ince yapıdadır. Balıkçılık literatüründe bu ince ağ katmanına tor ya da gömlek denmektedir.
Sardalya avlamak için kullanılan fanyalı ağların genel özellikleri arasında gömlek yapısının iki fanya ağı arasında bulunması dikkat çekmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere Sardalya ağları üç katlı fanya ağlarından meydana gelir. Fanya denilen ağların göz yapıları daha geniştir. Bunun amacı balığın ağ içine girmesini kolaylaştırmaktır. Böylece sardalya ağına giren balık ortadaki gömlek kısmından geçemeyecektir. Ayrıca sardalya ağlarında mantar ve kurşun üst yakaya donatılmaktadır.
Sardalya Ağı Fiyatları
Ülkemizde çok sık avlanan sardalya balığı için özel olarak üretilen sardalya ağı fiyatları fanya yapısına göre farklılık göstermektedir. Ayrıca sardalya ağları av sezonu dışında ve av sezonu içerisinde de farklı fiyat uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra online alışveriş ile de dünyanın her yerinden sardalya ağı fiyatlarını karşılaştırmak mümkündür. Sardalya ağı fiyatları dayanıklılıklarına göre değişmektedir.
Hızlı İletişim : 0212 426 71 71